Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Predelava valja

remont

PREDELAVA TRESALNEGA SISTEMA PRSNEGA VALJA

Ko je stroj ali pa del stroja že resnično dotrajan in tudi tehnološko ne sledi več modernejšim trendom,je morda čas, da pokličete nas.

Primer, ki ga predstavljamo, prikazuje del strojne linije, ki je obratoval v izredno neugodnih pogojih (voda, lugi) vse od leta 1960. Poleg obrabe in rje, pa je bil tudi sistem tresenja »prsnega« valja iz tistih časov.

K projektu smo pristopili celovito in poleg izdelave novih delov, ki so kombinacija vroče cinkanih in nerjavnih, izvedli tudi povsem nov koncept tresenja »prsnega« valja. Poseben izziv pa je predstavljala tudi izdelava nosilcev za »krogelno« vpetje ležajnih ohišij. To pa smo seveda izdelali na našem novem 5 osnem CNC obdelovalnem stroju.

Pri stari izvedbi se je na listnatih vzmeteh tresla celotna konstrukcija mize s posnemalnimi letvami, nosilci uležajenja valja in seveda tudi »prsni« valj. Vse skupaj se je treslo po radiju vpetja listnatih vzmeti. Pogon tresenja je torej opravljal ogromno dela, pa tudi gibanje je bilo krožno namesto linernega.

Nova izvedba omogoča linearno tresenje samega »prsnega« valja in to direktno v ležajih, kar pomeni idealno linijo in minimalno porabljeno energijo za največji efekt.